5 tips voor groei door kwalitatieve leads

Centraal staat een goede samenwerking tussen marketing en sales

Introductie

Meer kwalitatieve leads genereren staat bovenaan het verlanglijstje van Business 2 Business (B2B) als het gaat om groei. De manier waarop kwalitatieve leads worden verkregen in B2B, is de afgelopen jaren sterk veranderd en blijft veranderen. In deze tijd vindt de klant heel goed zijn eigen weg op het internet. Hij wil niet gestoord worden door opdringerige verkopers op een moment dat het hem niet uitkomt.

Op de tweede plek op het verlanglijstje staat naamsbekendheid vergroten. Ook hier geldt dat de naamsbekendheid verbeteren zich grotendeels heeft verplaatst naar de digitale snelweg.

Traditionele marketing en sales passen niet meer bij de moderne klant. In deze tijd moeten marketing en sales de dikste vrienden zijn om de naamsbekendheid te vergroten en kwalitatieve leads te genereren: marketing kan niet zonder sales en sales kan niet zonder marketing.

In dit whitepaper worden 5 tips gegeven voor meer kwalitatieve leads. Centraal staat de samenwerking tussen marketing en sales.

Whitepaper meer kwalitatieve leads

Om leads te genereren is het van belang dat je top of mind bent bij die potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw product of dienst, en dat je een autoriteit bent. Maar hoe zorg je daarvoor bij potentiële klanten, terwijl diezelfde potentiële klanten niet meer gestoord willen worden door opdringerige verkopers? Het antwoord is dat dat je vindbaar moet zijn wanneer een potentiele klant je zoekt. Daarnaast moet je regelmatig communiceren met je doelgroep via verschillende kanalen.

Maar pas op: regelmatige communicatie kan als opdringerig ervaren worden, zeker het zenden van reclame-uitingen. Ga bij voorkeur de dialoog aan. Ga converseren met je doelgroep, en deel relevante informatie met je doelgroep. Relevante informatie wordt graag gelezen, met relevante informatie werk je aan je autoriteit en aan een sterk merk.

Wees je er van bewust dat een potentiële klant bij zijn aankoop een aantal fases doorloopt. In iedere fase heeft hij een andere informatiebehoefte.

Tot slot: voor een goede communicatie met de doelgroep om de naamsbekendheid te vergroten en kwalitatieve leads te genereren, is het van essentieel belang dat marketing en sales goed samenwerken.

In dit whitepaper worden 5 tips gegeven hoe je invulling geeft aan de communicatie met je doelgroep.

Verder lezen?

Vul het onderstaande formulier in en we sturen de gehele whitepaper direct gratis en vrijblijvend naar je toe!